Wie behartigt mijn belangen?

Stichting Pleegwijzer

In Groningen worden jouw belangen als pleegouder behartigd door Stichting Pleegwijzer. Pleegwijzer zit aan tafel met gemeenten en de pleegzorgaanbieders als vertegenwoordiger van alle Groningse pleegouders. Door een breed netwerk, veel activiteiten en actieve social media staat Pleegwijzer voortdurend in contact met de pleegouders. Hierdoor weet de Stichting wat er leeft en waar pleegouders tegenaan lopen. Deze kennis zet Pleegwijzer om in belangrijke initiatieven, zoals de totstandkoming van Het Loket. Wil je dat Stichting Pleegwijzer namens jou iets specifieks onder de aandacht brengt? Neem dan contact op en laat weten hoe jij vertegenwoordigd wilt worden als pleegouder.

De NVP

Op landelijk niveau is de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP) actief. De NVP behartigt jouw belangen door te proberen het ingewikkelde systeem van jeugdhulp en pleegzorg te vereenvoudigen, zodat pleeggezinnen zich kunnen focussen op de zorg voor een pleegkind. Het systeem vereenvoudigen doen zij door in gesprek te gaan met politici, beleidmakers, zorgaanbieders en andere organisaties. Ze laten de stem van pleeggezinnen horen, zodat de instanties weten wat er speelt en daar rekening mee kunnen houden in het beleid. Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor de speciale nieuwsbrief over belangenbehartiging voor en door pleegouders.

Pleegouders

Gemeenten

Het Loket

Pleegzorg Groningen is een samenwerking tussen de pleegzorgaanbieders in Groningen: Elker, Leger des Heils en William Schrikker Gezinsvormen.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via ons e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Pleegzorg Groningen | Privacyverklaring