Wat zijn mijn rechten en plichten?

Het pleegzorgcontract

Voor iedere plaatsing ontvang je van de pleegzorgaanbieder een pleegzorgcontract. Hierin staan belangrijke afspraken, ook over zaken waar soms later conflicten over kunnen ontstaan, zoals:

  • Wat voor begeleiding de pleegzorgaanbieder geeft;
  • Hoe de pleegouders moeten meewerken aan de omgangsregeling met de ouders;
  • Hoe de pleegouders en pleegzorgaanbieder informatie uitwisselen, en welke informatie.

Iedere pleegzorgaanbieder heeft een eigen versie van het pleegzorgcontract, al zijn de contracten wel grotendeels hetzelfde. Het is dus heel belangrijk om vóór iedere plaatsing het contract goed door te lezen en te bespreken met je pleegzorgbegeleider.

Paraplu voor pleegouders

Paraplu voor pleegouders

Als pleegouder loop je soms tegen ingewikkelde wetgeving aan. Mariska Kramer schreef daarom speciaal voor pleegouders de ‘Paraplu voor pleegouders’. Een boek vol juridische en praktische tips over pleegzorg, geschreven in gewone mensentaal en vol voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Mariska Kramer werkt al jaren als advocaat in de jeugdzorg en houdt zich vooral bezig met de rechten van (pleeg)kinderen en (pleeg)ouders.

Op pleegzorg.nl vind je uitgebreide informatie over je rechten en plichten als pleegouder, en de rechten van je pleegkind:

Pleegouders

Gemeenten

Het Loket

Pleegzorg Groningen is een samenwerking tussen de pleegzorgaanbieders in Groningen: Elker, Leger des Heils en William Schrikker Gezinsvormen.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via ons e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Pleegzorg Groningen | Privacyverklaring