Pleegouderbuddy

De eerste drie maanden van je eerste pleegzorgplaatsing zijn spannend en hectisch. Er komt veel op je af, en je hebt nog geen netwerk van collega-pleegouders om je ervaringen mee te delen. Je zit boordevol vragen en ook al kun je terecht bij je pleegzorgwerker, het is toch fijn om contact te hebben met een andere pleegouder.

De aangesloten pleegzorgaanbieders van Pleegzorg Groningen hebben ervaren pleegouders die in die eerste maanden voor je klaarstaan. Je wordt gekoppeld aan een pleegouderbuddy die al jouw vragen kan beantwoorden. Je buddy weet wat er bij het pleegouderschap komt kijken en waar je als pleegouder aan moet denken. Hij of zij biedt een luisterend oor en denkt met je mee.

Wil je graag gekoppeld worden aan een pleegouderbuddy? Geef dit dan aan bij je pleegzorgbegeleider, die kan dit voor je regelen.

Koffiegroepen

De meeste pleegouders hebben ook na de eerste drie maanden behoefte aan contacten met andere pleegouders, Hiervoor kun je terecht bij de koffiegroepen van Stichting Pleegwijzer. Kijk hier voor een overzicht van alle groepen in Groningen.

Zelf pleegouderbuddy worden?

Neem contact op met de Truusje Nap, coördinator pleegouderbuddy’s via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-20452219.

Pleegouders

Gemeenten

Het Loket

Pleegzorg Groningen is een samenwerking tussen de pleegzorgaanbieders in Groningen: Elker, Leger des Heils en William Schrikker Gezinsvormen.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via ons e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Pleegzorg Groningen | Privacyverklaring