Fondsen

Wanneer je een laag inkomen hebt en geen vergoeding kunt krijgen via Het Loket kun je aanvraag in (laten) dienen bij Het Nationaal Fonds Kinderhulp, het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen, Stichting Leergeld of Stichting Kinderpostzegels.

Neem hiervoor ook altijd even contact op met de medewerker van Het Loket. Zij heeft contact met deze fondsen en kan je helpen met je aanvraag.

Nationaal Fonds Kinderhulp

Een dagje uit, een leesboek een nieuwe winterjas of een cadeautje van de Sint. Voor extraatjes die betekenen dat het kind ‘gewoon’ mee kan doen .De pleegzorgaanbieder kan hier direct een aanvraag indienen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen

Betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Stichting Leergeld

Stichting leergeld betaalt extra schoolkosten zoals schoolreisjes, contributie voor sporten, cultuuractiviteiten en kosten voor overige activiteiten die niet direct onder onderwijs, sport of cultuur vallen.

Stichting Kinderpostzegels

Met de regeling Kamer voor een Kind wil de stichting pleeggezinnen helpen om één of meerdere nieuwe pleegkinderen op te nemen. Zij doen een bijdrage om een extra slaapkamer te realiseren voor een pleegkind.

Pleegouders

Gemeenten

Het Loket

Pleegzorg Groningen is een samenwerking tussen de pleegzorgaanbieders in Groningen: Elker, Leger des Heils en William Schrikker Gezinsvormen.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via ons e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Pleegzorg Groningen | Privacyverklaring