Wat voor hulp kan ik voor mijn pleegkind krijgen?

Als pleegouder wil je natuurlijk de best mogelijke zorg voor je pleegkind. Als opvoeder maak je je kind elke dag mee, en je hebt een waardevol inzicht in de hulp die je pleegkind nodig heeft. Je pleegzorgwerker stelt jouw betrokkenheid zeker op prijs en waardeert dat je meedenkt.

Betekent dat dat jouw mening doorslaggevend is? Nee, de pleegzorgwerker heeft als taak om samen met de gedragswetenschapper een hulpverleningsplan op te stellen. Als hulpverleners hebben zij de eindbeslissing hierover. Jouw voornaamste rol als pleegouder ligt uiteindelijk bij de opvoeding. Je hebt wel recht op inzage in het plan, ook na wijzigingen.

Geaccrediteerde zorgaanbieders

Natuurlijk kan het geen kwaad om je in te lezen in de problematiek en te kijken naar mogelijke zorgaanbieders. Het is daarbij goed om te weten dat de pleegzorgaanbieders alleen samenwerken met geaccrediteerde zorgaanbieders. Dit zijn betrouwbare partijen die goede kwaliteit leveren. Lang niet iedere zorgaanbieder die je vindt op internet heeft een accreditatie.

Als je wilt weten met welke partijen wordt samengewerkt kun je op de database kijken van jeugdhulpgroningen.nl

Op pleegzorg.nl vind je daarnaast veel informatie over de opvoeding en ontwikkeling van je pleegkind:

Pleegouders

Gemeenten

Het Loket

Pleegzorg Groningen is een samenwerking tussen de pleegzorgaanbieders in Groningen: Elker, Leger des Heils en William Schrikker Gezinsvormen.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via ons e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Pleegzorg Groningen | Privacyverklaring