Online training

De onderstaande online trainingen kun je volgen waar en wanneer het jou uitkomt. De trainingen vormen een onderdeel van de Online Pleegouderacademie, een initiatief van Augeo en Stichting Kinderpostzegels.

Hechting en het gedrag van mijn pleegkind

In twee tot vier uur kun je vanuit huis de online training 'Hechting en het gedrag van mijn pleegkind' volgen. De training bestaat uit verschillende interessante thema's en praktische casussen. Deze zijn uiteengezet aan de hand van pagina's met informatie, videoverhalen van experts, pleegouders, ouders en pleegkinderen en vragen en opdrachten.

Eigen kinderen

Dit is een module om samen met je eigen kind te doorlopen. Je ontdekt samen hoe de positie van je kind is in jullie pleeggezin en waar je kind eventueel tegenaan loopt. Er zit informatie in over een onderzoek naar wat een plaatsing betekent voor de eigen kinderen en uitspraken van eigen kinderen hierover. Je kan samen een test doen hoe je kind de pleegzorgsituatie beleeft en je krijgt tips van eigen kinderen. Tot slot zijn er nog opdrachten en ervaringsverhalen.

Contact met ouders

In twee tot vier uur kun je vanuit huis de training 'Contact met ouders' volgen. De training bestaat uit verschillende interessante thema's en praktische casussen, die uiteengezet zijn aan de hand van pagina's met informatie, videoverhalen van experts, pleegouders, ouders en pleegkinderen, vragen en opdrachten.

Verlies en rouw

Een uithuisplaatsing brengt voor een pleegkind verlies en dus ook rouw met zich mee. In deze training leer je aan de hand van het verhaal van pleegdochter Jasmijn en pleegmoeder Astrid wat verlies en rouwen inhoudt. Netwerkpleegouder Jelliene vertelt waar zij tegenaan loopt in de zorg voor haar broertjes en zusjes. Verder kun je testen wat jouw coping stijl is (jouw manier van reageren op moeilijkheden) en die van je pleegkind. Tot slot krijg je tips hoe je je pleegkind kan steunen.

Samenwerken met ouders met een licht verstandelijke beperking

Een lichte verstandelijke beperking bij de ouder van je pleegkind heeft gevolgen voor zijn of haar ouderschap. Wat betekent dit voor jou en de samenwerking met deze ouder? Hoe investeer je in wat wel mogelijk is? In deze module krijg je informatie en tips voor deze samenwerking. Je leest een interview over hoe de ouders en pleegouders van Djefano samenwerken en je krijgt links naar extra informatie en video’s over dit onderwerp.

Trauma

Aan de hand van een animatie leer je wat een trauma eigenlijk is en wat jij kan doen om te helpen. Je komt meer te weten over de hersenontwikkeling van kinderen, hoe je trauma bij je pleegkind kan herkennen en hoe je je pleegkind kan steunen. Omdat omgaan met getraumatiseerde kinderen veel van een pleegouder vraagt is het belangrijk ook goed voor jezelf te zorgen. Test hoe goed jij dit doet. Tot slot in deze module veel informatie om verder te lezen over trauma en het herstellen daarvan.

Seksueel gedrag

Welk seksueel gedrag past nu in een normale seksuele ontwikkeling en welk gedrag is grensoverschrijdend of zorgelijk? In deze module leer aan de hand van aandachtspunten om dit onderscheid te maken. Ook leer je over het belang van seksuele voorlichting en opvoeding, over de kwetsbaarheid van pleegkinderen en over de omgangsregels op het gebied van intimiteit binnen jouw pleeggezin. Tot slot kun je via veel links meer informatie vinden over seksuele opvoeding, seksueel misbruik en informatie voor jongeren.

Aanmeldformulier online trainingen

Vul een naam in...
Vul een adres in...
Vul een postcode en woonplaats in...
Vul een (geldig) telefoonnummer in...
Vul een (geldig) e-mailadres in...
Kies een training


Maak een keuze...
Vul een pleegzorgbegeleider in...

Maak een keuze...
Geef aan dat je akkoord bent

Pleegouders

Gemeenten

Het Loket

Pleegzorg Groningen is een samenwerking tussen de pleegzorgaanbieders in Groningen: Elker, Leger des Heils en William Schrikker Gezinsvormen.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via ons e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Pleegzorg Groningen | Privacyverklaring