Kennisagenda Pleegzorg

Goede, duurzame pleegzorg vergt veel kennis en kunde van pleeggezinnen en de professionals die hen begeleiden en ondersteunen, maar ook van beleidsmedewerkers bij gemeenten. Maar welke kennis zij precies nodig hebben en welke kennis al beschikbaar is, is nog niet duidelijk. De Kennisagenda Pleegzorg gaat dat in kaart brengen.

Ook zal de kennisagenda een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en ontsluiting van kennis voor de pleegzorg. De kennisagenda is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP) en het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

De kennisagenda heeft als doel een overzicht te bieden van nieuwe kennis en onderzoeken. Ter voorbereiding zijn de kennisbehoeften van pleegouders, professionals en gemeenten geïnventariseerd. Deze doelgroepen dragen daarmee onderwerpen aan voor toekomstig onderzoek.

Op basis van de inventarisatie zijn voor de Kennisagenda 2021 twee doelen geformuleerd:

  1. Online komt een overzicht beschikbaar van nieuwe kennis en lopende onderzoeken. Het NJi en de NVP zullen daarnaast zo mogelijk al tijdens lopend onderzoek met de onderzoekers meedenken over de toepasbaarheid van hun resultaten.
  2. Met het oog op toekomstig onderzoek komt er een actueel overzicht van kennisbehoeften en onderzoeksvragen vanuit de praktijk van de pleegzorg.

Meer informatie

Rapport Kennisagenda pleegzorg. Verkenning in de praktijk
Bron: NJI

Pleegouders

Gemeenten

Het Loket

Pleegzorg Groningen is een samenwerking tussen de pleegzorgaanbieders in Groningen: Elker, Leger des Heils en William Schrikker Gezinsvormen.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via ons e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

┬ę Pleegzorg Groningen | Privacyverklaring